ZENE MADRIDBÓL

Música Madrileña

Színes, poppos, mégis kissé szomorú dallal tért vissza a Hinds

2020. január 01. - KrisMadrid

Még december első napjaiban jelentkezett új dallal és klippel a Hinds. A madridi négyes első munkája volt ez azóta, hogy 2018 tavaszán megjelent I Don't Run címmel a második albumuk, illetve ugyanezen év legvégén a British Mind című kislemez.

A Riding Solo hozza a szokásos, bár az eddigieknél talán kissé popposabb Hinds-hangzást, amihez egy már-már giccsbe hajló klippet forgattak. A színes ruhák és sminkek mögött azonban egy szomorkás hangulatú kép bontakozik ki, a dalt ugyanis a hosszú, magányos, időeltolódással és folyamatos változásokkal tarkított turnék ihlették.

Aki látta már a banda valamelyik turnévideóját (például ezt ITT) az biztos csodálkozik hogy a fenébe tud ez a négy, teljesen lökött spanyol csaj magányos és szomorú utazásokról énekelni. De ezek szerint ők sem kivételek, és a sokat és nagy távolságokat végig turnézó bandákhoz hasonlóan őket is utolérte a végzetük, amit ezúttal dalba is öntöttek.

"A Riding Solo rólunk szól, akik folyamatosan mozgásban vagyunk, egyszerre vagyunk mindenhol és sehol, idegenekkel körülvéve, miközben szeretteink és az otthonunk kilenc órányi távolságra van".

A csapat új dala egyelőre még nem jelenti automatikusan egy új album megjelenését is, de valószínűleg nem lövünk nagyon mellé ha azt tippeljük, jövőre jön majd a Hinds harmadik stúdióalbuma. Az áprilisra behirdetett Nyugat-Európai turné is ennek lehet az egyik előjele. 

A néhány éve az egyik legnagyobb spanyol szenzációnak számító, elsősorban az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Nyugat-Európában népszerű lo-fi és garázs rock együttes eddig egyszer látogatott el hazánkba, még 2018-ban a Kolorádó Fesztiválon léptek fel.

Ami a nyári koncerteket illeti, egyelőre a legfontosabb spanyol fesztiválokon (köztük a madridi Mad Cool-on) biztos a fellépésük, ám ez a lista minden bizonnyal még bővülni fog. Ki tudja, talán pont egy magyarországi helyszínnel...

A bejegyzés trackback címe:

https://musicamadrilena.blog.hu/api/trackback/id/tr9615377804