ZENE MADRIDBÓL

Música Madrileña

Música Madrileña

A Mad Cool fesztiválnál továbbra is halogatják az elkerülhetetlent

2020. április 24. - KrisMadrid

Madrid első számú fesztiválját még mindig nem mondták le a szervezők, pedig a július elejére tervezett fesztivál megrendezésére szinte semmi esély sincs. A napokban többek között a madridi polgármester is kijelentette, hogy minimum őszig semmilyen tömegrendezvényre nem kerülhet sor. Ebből és abból a tényből, hogy a fesztivál Facebook oldala napok óta nem frissült, egyértelműen arra lehet következtetni, hogy már csak napok (vagy órák) kérdése és jön a hír, miszerint a Mad Cool is "cancelado".

Korábban már több kisebb, eredetileg tavasszal megrendezésre kerülő spanyol fesztivál mondta le, majd halasztotta el őszre idei kiírását. Így tett a murciai Warm Up és a madrididi Tomavistas is. Előbbi május eleje helyett október elején, míg utóbbi május vége helyett szeptember elején kerül majd megrendezésre. Persze ha minden jó alakul...

Az elkerülhetetlen egyébként már hetek óta egyértelmű, lévén Spanyolországot elég súlyosan érinti a koronavírus járvány. Mikor ezeket a sorokat írom az országban már több mint negyven napja van teljes kijárási tilalommal párosuló szükségállapot és ugyan a helyzet javulgat, de rettentő lassan. A szélesebb társadalmat érintő minimális enyhítésekre alsó hangon is még heteket kell várni, de még ez se biztos.

Nem véletlen, hogy ha már a szervezők nem cselekedtek, megtette ezt helyettük az idei év egyik fő fellépője. Taylor Swift ugyanis maga mondta le idei turnéját, így természetesen a Mad Coolos fellépését is. 

A fesztiválnál egyébként minden bizonnyal valamiféle halasztásban gondolkodnak, amit minden bizonnyal keményebb meló megszervezni, mint a már említett Tomavistas esetében, ahol olyan nevek lépnek majd fel (még egyszer, ha minden jól alakul...) mint Jarvis Cocker, Suede vagy a The Horrors.

A Mad Cool idei programja amúgy elég ütősre sikeredett, így már csak emiatt is kár lenne, ha teljesen elmaradna a fesztivál... 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicamadrilena.blog.hu/api/trackback/id/tr8915621544
süti beállítások módosítása