ZENE MADRIDBÓL

Música Madrileña

Música Madrileña

Egy spanyol zenekar autósmozi turnéval cselezné ki a koncerttilalmat

2020. május 11. - KrisMadrid

Baszkföld egyik legizgalmasabb jelenkori együttese a Belako a napokban jelentkezik új albummal, a lemezbemutató turnét pedig egy kreatív újítással oldanák meg.

Az indiet a post-punkkal kiválóan vegyítő zenekar úgy tűnik nem törődött bele, hogy Spanyolország minden bizonnyal még jó ideig nem lehet helyszíne semmilyen koncertnek, így elébe mennének a dolgoknak.

A tavaszi turnéjukat a világjárvány miatt törölni kényszerültek, de a koncertezésről nem kívánnak lemondani és ha minden jól alakul akkor autósmozikban fognak fellépni. Persze ehhez még az is kell, hogy Spanyolország a példátlanul szigorú intézkedések után eljusson a lazítás egy olyan fázisába, amikor a polgárok már szabadon mozoghatnak a tartományok között.

A tervek szerint Madrid, Bilbao és egy Valencia környéki kisváros lennének a helyszínek, de mivel annyi a bizonytalanság, még semmi sem biztos. Ha viszont megvalósulna ez a rendhagyó turné, akkor a tapasztalataikat egy dokumentumfilmben is megörökítenék

A Belako egyébként a Hinds-hez hasonlóan viszonylag kevésbé ismert Spanyolországban, habár Baszkföldön azért megvan a rajongótáboruk. Külföldön viszont annál inkább sikerült nevet szerezniük, elsősorban Mexikóban és az Egyesült Államokban visszatérő vendégek, de Európa nyugati felén is sokat koncerteznek. Legjobb tudomásom szerint Magyarországon eddig még nem léptek fel, de remélhetőleg ami késik, nem múlik.

A napokban megjelenő új albumról egyénként már elérhető néhány dal, érdemes rájuk keresni.

A bejegyzés trackback címe:

https://musicamadrilena.blog.hu/api/trackback/id/tr4115649092
süti beállítások módosítása